s architecten logo

BAS

Verbouwing appartement te Antwerpen.
De vraag van de klant betreft het ontwerpen en hertekenen van de inkomhal van hun bestaand appartement. De inkomhal bevindt zich centraal in het appartement en was een donkere, vormeloze en enge nauwe ruimte. Om hieraan tegemoet te komen werden door ons een aantal ingrepen gesuggereerd : de muur tussen de inkomhal en de aparte nachtgang werd gesloopt waardoor de oppervlakte van de inkomhal werd verdubbeld, tussen de eetruimte en de hal werd een binnenraam tot op de grond voorzien voor natuurlijke lichtinval in de hal, de wc-ruimte werd mee geïntegreerd in de vestiairekast.

De eigenaars, liefhebbers van de Antwerpse haven, kozen voor een kamergrote foto als afbeelding op de kasten/wc-wand, wat de entree tot de inkomhal indrukwekkend en eens zo aangenaam maakt.

Ingenieur: Planet Engineering bvba
Fotografie: ISO800