s architecten logo

BUL

Gevelrenovatie woning te Brasschaat.
De opdracht omvat de renovatie van de gevels van een vrijstaande eengezinswoning uit 1968 van architect Edgar Thielens. De voorgevel is door de jaren heen reeds een aantal keer verbouwd geweest…, de laatste versie (zie foto bestaand) is naar onze visie niet echt op zijn plaats. Met ons voorstel willen we terugkeren naar de initiële intentie van de ontwerper en willen we de woning terug de uitstraling en de sfeer laten uitademen zoals dit door de ontwerper bedoeld was. De gevel achteraan is een ander verhaal. Deze is momenteel nog steeds de oorspronkelijke achtergevel maar is volgens de bouwheer zéér moeilijk te onderhouden : nml. de constructie en de terrasvloeren zijn volledig uit hout, en bestaan bovendien uit massa’s hoekjes en spleetjes waar spinnen naar hartelust hun gang kunnen gaan… Daarnaast creëren de overstekende terrassen en luifels ook donkerte binnen in de woning. Met ons voorstel voor de achtergevel komen we niet alleen tegemoet aan de ervaringen en wensen van de klant maar streven we er tevens naar om ook hier de intenties van de ontwerper te respecteren. Het resultaat is een vereenvoudiging van de bestaande constructie, een beperking in afmeting van de terrassen en een verfijning van de materialen. Uiteraard wordt bij de renovatie tegelijk ingespeeld op het energetisch aspect en worden beide gevels gerealiseerd met duurzame en hoogisolerende materialen die beantwoorden aan de normen en noden van deze tijd.