s architecten logo

BAL

Nieuwbouw woning te Schelle.
De halfopen bebouwing is gesitueerd in een geheel nieuwe verkaveling. De beperkte oppervlakte, het uitgebreide programma van de bouwheer (min. 5 slaapkamers + speelruimte + bureau) en de economische budgettering vormen het uitgangspunt van het concept van deze woning. De woning is opgebouwd rond een centraal geplaatste traphal waar alle kamers op uitkomen en wat -gezien de vorm van het bouwterrein en programma – het meest compacte plan oplevert.
Op de zolderverdieping is een ‘hap’ uit het dak weggehaald zodat zowel de speelruimte als de 5de slaapkamer een verticale gevel krijgen met ramen (i.p.v dakvlakramen) wat deze ruimten een volwaardig karakter geeft. Tevens kan het platte dak gebruikt worden als dakterras. Qua gevelopbouw werd geopteerd voor een strakke eenvoudige opbouw en repetitie van ramen. De achtergevel op het gelijkvloers werd maximaal opengewerkt naar de tuin. Ook in de gevelmaterialen werd uitgegaan van dezelfde eenvoud: één materiaal, zijnde donkere handvorm gevelstenen die donker zijn gevoegd om de woning een zo monoliet mogelijke uitstraling te geven. Daartoe is tevens onderaan rondom rond een plint in zwart beton voorzien.

Samenwerking: Katrijn Van Roey architect
Ingenieur: Archidee & Partners