s architecten logo

VOO

Verbouwing woning te Antwerpen.
Het project betreft de renovatie/verbouwing van een bestaande rijwoning.
De verbouwing van het pand is tweeledig: 1. de renovatie van de hoofdwoning en 2. de aanpassing/uitbreiding van de bestaande achterbouw

De volledige woning is volledig gemoderniseerd en aangepast aan de huidige noden, met als belangrijk uitgangspunt dat het karakter van de woning maximaal bewaard blijft:
– aan de binnenzijde o.a. nieuwe electriciteit en verwarming, nieuwe badkamers, nieuwe vloerafwerkingen, maatwerk meubilair enz
– aan de buitenzijde voltrok zich een renovatie met respect voor de oude en historische bouwstijl:
° het bestaande buitenschrijnwerk werd vervangen door nieuw houten schrijnwerk met een zelfde profilering en detaillering als de oude ramen.
° het dak werd verwijderd tot op de bestaande balken en spanten, werd volledig geïsoleerd en voorzien van natuurleien als afwerking.
° de achtergevel is over de volledige oppervlakte voorzien van een gevelisolatie met als afwerking een gladde pleister.

De bestaande achterbouw, van geen historische waarde, werd afgebroken en opnieuw opgebouwd.
De volledig beglaasde gevel wordt omkaderd door zwarte staalprofielen. De aanblik oogt modernistisch en minimalistisch teneinde het contrast tussen oud en nieuw te benadrukken.

Fotografie: iso800
Ingenieur: Planet Engineering bvba