s architecten logo

PEL

Verbouwing/uitbreiding woning te Boechout.
De verbouwing betreft de afbraak van de achterbouw, een lange smalle uitbouw loodrecht op de woning, en de opbouw van een nieuwe achterbouw. Voor de nieuwe achterbouw werd geopteerd voor een andere opstelling en inplanting, namelijk minder diep maar breder (perceelsbreed). Deze vorm volgt enerzijds uit de wens naar meer licht en meer contact met de tuin, anderzijds uit de wens naar meer nuttige ruimte zowel binnen als buiten: i.p.v. de lange smalle kokervorm ontstaat in het nieuwe plan een min of meer vierkante vorm van zowel achterbouw als  tuin, wat meer bruikbare ruimte creëert.
De nieuwe achtergevel heeft een grote raampartij bestaande uit een 2-delig schuifraam waardoor er veel licht naar binnen wordt getrokken en waardoor de relatie binnen-buiten wordt opengewerkt. De achtergevel is opgetrokken uit recuperatiegevelstenen.

Ingenieur: Planet Engineering bvba
Fotografie: iso800