s architecten logo

MEP

Verbouwing woning te Antwerpen.
Voor onze eigen woning bestond de opdracht erin het gelijkvloers van deze woning te verbouwen en de overige ruimten en verdiepingen te moderniseren en te voorzien van hedendaags comfort en uitstraling. Het uitgangspunt in deze verbouwing was onze uitdrukkelijke wens om een maximum aan licht te hebben in de leef- en eetruimte, met als logisch gevolg de inplanting van de keuken in het midden van de woning. Deze donkerste zone herbergt niet alleen de keuken, maar ook de vestiaire- en extra bergkasten.

Bij alle buitenmuren en scheimuren is het onderliggend metselwerk blootgelegd en in het zicht gelaten (wit geschilderd). Dit niet enkel vanuit esthetisch oogpunt, bovendien biedt dit de mogelijkheid om de bestaande ramen in een 2-de fase te vervangen zonder beschadiging van eventueel nieuw pleisterwerk. De traphal, de slaapkamer en de badkamer werden op een eenvoudige en budgetvriendelijke manier aangepakt en door kleine ingrepen getransformeerd tot aangename moderne ruimten zonder afbreuk te doen aan de bestaande context.

Ingenieur: Werner Coppieters