s architecten logo

DRI

Verbouwing woning te Boom.
De verbouwing betreft de afbraak van de achterbouw met de huidige functie van keuken, en de grotere heropbouw van deze achterbouw met als nieuwe functie leefruimte. De aanleiding hiertoe is de nood aan meer licht in de woning en meer contact met de tuin vanuit de woning (de woning is in zijn huidige opstelling zeer donker en afgesloten van de tuin). Daartoe krijgt de nieuwe achterbouw een grote raampartij –een 3-delig schuifraam–  waardoor er veel licht naar binnen wordt getrokken en waardoor de relatie binnen-buiten aangenamer wordt. De achtergevel is opgetrokken uit ter plaatse gestort beton. Voorts had de bouwheer nood aan extra berging én een fietsenberging op het gelijkvloers. Deze hebben in het nieuwe plan plaats gekregen achter de bestaande traphal, in de meest donkere zone van de woning.

Ingenieur: Planet Engineering nv
Fotografie: Anne-Lies Torfs