s architecten logo

BAC

Nieuwbouw woning te Kontich.
De eigenaar van een braakliggend perceel had geluk … het aanpalende perceel kwam te koop zodat er in totaal een perceelsbreedte van 13m ontstond. De woning is L-vormig ontworpen : vooraan wordt slecht de helft van de breedte van het perceel bebouwd, achteraan wordt de volledige perceelsbreedte benut. Dit L-concept is gebaseerd op de oriëntatie van het perceel waarbij het zuiden -helaas- aan de voorgevel ligt: door vooraan slechts de halve breedte van het terrein te bebouwen kan de andere -onbebouwde- helft aangewend worden als binnentuin en als lichtkoker voor de omliggende ruimtes. Zodoende kan de leefruimte toch met grote ramen op het zuiden georiënteerd worden. Ook het terras is voorzien in deze ‘verdoken en ommuurde’ voortuinstrook. Voor deze woning werd geopteerd om met 2 verschillende gevelmaterialen te werken : voor het gelijkvloers en de tuinmuur aan de straatzijde werd gekozen voor ter plaatse gestort beton, voor de eerste verdieping viel de keuze op een grijze gevelsteen.