s architecten logo

MOE

Nieuwbouw woning te Schelle.
De opdracht betreft een nieuwbouw rijwoning gelegen in het dorp van Schelle. Op het terrein stond een bestaande vervallen woning die volledig werd afgebroken. Het terrein heeft een breedte van 8m en een diepte van 68m, en valt stedenbouwkundig onder de klassieke 9m-13m-17m-regel. De voorgevel is eerder gesloten van karakter; de achtergevel is meer opengewerkt zodat van binnenuit optimaal kan genoten worden van de immense tuin achteraan. De indeling van de woning is klassiek: op het gelijkvloers een dubbele garage en achteraan de leefruimten met open keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich de ouders-slaapkamer met dressing, de badkamer, de wasplaats en een bureauruimte. Op de tweede verdieping (onder schuin dak) situeren zich twee kinderkamers, een open speelruimte en een 2de badkamer.

Ingenieur: Ingenieursbureau Concreet bvba